Edumall Preloader

Глобалните менаџери и економската дипломатија

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Глобалните менаџери и економската дипломатија

24 јуни 2021 @ 20:00 - 21:30

„Глобалните менаџери и економската дипломатија“ е деветтото предавање од Летната лидерска школа која е во организација на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Здружението за културен и едукативен развој МЛАДИНСКИ БОРД – Штип“.

Facebook линк: https://www.facebook.com/events/503495974032196/
Zoom линк за регистрација: https://zoom.us/meeting/register/tJUvd-uqpzorGtcFNY6bayuV_eYluxk5VQQA

Предавачи ќе бидат:

  • проф. д-р Шеќеринка Ивановска, декан на Факултетот за економија и организација на претприемништво при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и професор на група предмети во областа меѓународен менаџмент и меѓународна економија
  • Неговата екселенција амбасадорот Веле Трпевски, искусен познавач на економската дипломатија
  • Адвокат м-р Мимоза Салтирова, адвокат со иксуство во економска дипломатија

Преку вистински примери ќе поразговараме за предизвиците со кои се соочуваат глобалните менаџери – начинот на подготовка за интернационална работа, средба со нова култура и нов јазик, промени во кариерата и личниот живот итн.

Во агендата ќе бидат опфатени следниве точки:

  • Економската дипломатија како интегрален дел на надворешната политика
  • Деловната комуникација во меѓународната економска дипломатија
  • Развој на економската дипломатија
  • Предизвици на економската промоција и потребата за адаптација и флексибилност во пристапот согласно условите на пазарот
  • Културните разлики во економската диопломатија и организирање бизнис состанок

Сите учесници ќе добијат Сертификат за учество. Летната лидерска школа е бесплатна и учество може да земат сите заинтересирани граѓани

Details

Date:
24 јуни 2021
Time:
20:00 - 21:30
Event Category:
https://zoom.us/meeting/register/tJUvd-uqpzorGtcFNY6bayuV_eYluxk5VQQA

Venue

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“
ул. „Маршал Тито“ 77
Свети Николе, 2220 North Macedonia